Bemutatkozás

Bemutatkozás

bajzath maria

Bajzáth Mária

Mesepedagógia – Népmesekincstár

Bajzáth Mária vagyok, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem neveléstudományi bölcsészként. 1990 óta foglalkozom gyerekekkel, mesékkel és pedagógiával, tanárként és tanító néniként is szereztem diplomát, gyűjtöttem tapasztalatokat. Az elméleti felkészülés mellett a mindennapos gyakorlat alakította a módszert, amelyet néhány éve akkreditált képzésként tanítok szerte az országban és országhatáron kívül. Előadásokat tartok az ELTE TÓK, az ELTE PPK, az NYME Benedek Elek Pedagógia Karán, valamint különböző konferenciákon, bölcsődékben, óvodákban, iskolákban és könyvtárakban.

Budapesten vezetem a Népmesekincstár Mesepedagógia Műhelyt, amely az érdeklődő szülőknek és pedagógusoknak ad lehetőséget arra, hogy minél alaposabban elsajátíthassák a módszert, és mesékkel segíthessék a gyerekek fejlődését, és mesékkel segíthessék a gyerekek fejlődést. Huszonegy éve szervezek mesetáborokat,  amelyeknek mottója: „Minden gyerek mesehős.”

A paloznaki Meseközpontnak megnyitása óta munkatársa,, 2014 óta pedig szakmai vezetője vagyok.

A Népmesekincstár módszerrel dolgozó intézményekkel, alapítványokkal, pedagógusokkal folyamatosan tartom a kapcsolatot, segítem a munkájukat, és együtt dolgozunk különböző mesés programokban.

Mesélek, mesélünk.